توجه اندک دلار و سکه به عدم تمدید معافیت های نفتی در روز سه‌شنبه

سه شنبه ، ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸-۱۹:۳۴
#

به گزارش لایودیتا از بازار تهران صبح امروز برخی معامله گران به افرادی که برای خرید دلار وارد بازار شدند، قیمت های زیر ۱۴ هزار تومان را پیشنهاد نمی دادند ولی با آغاز فعالیت بازار از حدود ساعت ۱۱، قیمت به سرعت در جهت مخالف حرکت کرد و به محدوده ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان وارد شد بازارساز ارزی نیز در ابتدای روز نرخ دلار صرافی های بانکی را با ۱۵۰ تومان افزایش آغاز کرد ولی در ادامه روز عدد خود را ۱۰۰ تومان کاهش داد تا نرخ فروش دلار صرافی های بانکی نیز در رقم ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان ( تنها ۵۰ تومان افزایش نسبت به آخرین قیمت دوشنبه) به کار خود پایان دهد اما برخلاف دلار، سکه راه ثبات را انتخاب کرد و روی عدد حدود ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان ایستاد.

 بر اساس گفته های برخی بازیگران ارزی، نوسان گیران قصد داشتند با استفاده از خبر عدم تمدید معافیت های نفتی ایران توسط آمریکا، فضای بازار را هیجانی کنند و با افزایش قیمت ابتدای روز، زمینه ساز ورود تقاضای جدید به بازار شوند. با این حال، تقاضای چندانی به خصوص از ناحیه افراد عادی وارد بازار نشد و همین موضوع موجب شد که نوسان گیران از موضع ابتدای روز خود عقب نشینی کنند.

امروز میزان عرضه بازیگران بازارساز در سطح مناسبی قرار داشت و نوع قیمت گذاری صرافی های بانکی نیز به گونه ای نبود که محرک ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شود.

 در لحظه تهیه این گزارش(ساعت ۱۸:۳۰) قیمت هر عدد سکه تمام بهار آزادی طرح جدید برابر با چهار میلیون و ۸۴۵ هزار تومان (۱۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته) و هر عدد سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم چهار میلیون و ۶۵۰ هزار تومان (۵۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته) است.

همچنین هر عدد نیم سکه به قیمت دو میلیون و ۶۵۰ هزار تومان (۳۰ هزار تومان کاهش نسبت به دیروز)، ربع سکه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان (بدون تغییر) و هر عدد سکه یک گرمی ۹۶۰ هزار تومان (بدون تغییر) عرضه می‌شود.

قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۴۳۳ هزار و ۵۳۶ تومان (۱۳۸۵ تومان کاهش نسبت به دیروز) و ارزش هر اونس طلای جهانی نیز ۱۲۶۸.۶۶ دلار (۶.۹ دلار کاهش نسبت به دیروز) است.

ارز مسافرتی گران‌تر از بازار شد

اما در حالی امروز بانک‌ها ارز مسافرتی را بیش از ۱۶ هزار تومان قیمت‌گذاری کردند که قیمت آن در بازار حداقل ۲۰۰ تومان ارزان‌تر است.

مدتی است که بانک‌ها نسبت به خرید ارز از مردم اقدام کرده و در مقابل فقط ارز مسافرتی را می‌فروشند. این در حالی است که در ابتدا قیمت ارز مسافرتی تا حدی پایین‌تر از قیمت بازار بود که در ادامه تا حدی برابر شده و این روزها شاهد آن هستیم که قیمت حتی بالاتر از نرخ بازار آزاد اعلام می‌شود.

در شرایطی که متقاضی در روزهای اخیر در مراجعه به بانک با این اعلام مواجه می‌شد که قیمت آنها برابر بازار است، که برای امروز (سه‌شنبه) قیمت هر یورو ارز مسافرتی ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده و نه تنها برابر بازار نیست بلکه بیش از ۲۰۰ تومان هم گران‌تر است. این در حالی است که هر یورو با وجود افزایش نسبت به روز گذشته به ۱۵ هزار و ۸۵۰ تومان در بازار آزاد رسیده و معامله می‌شود.

هر مسافر می‌تواند برای کشورهای همسایه و مشترک المنافع تا ۵۰۰ یورو و سایر کشورها تا هزار یورو بعد از ثبت نام در بانک و طی روند آن دریافت کنند.

قیمت خرید در بانک‌ها بالا رفت

اما قیمت خرید دلار و یورو نیز در بانک‌ها نسبت به روز گذشته افزایش داشته است؛ به طوری که هر دلار تا ۱۳ هزار و ۶۳۷ تومان خریداری شده که در مقایسه با روز گذشته نزدیک به ۲۴۶ تومان افزایش داشته است همچنین هر یورو تا ۱۵ هزار و ۳۴۶ تومان خریداری می‌شود که نسبت به نرخ ۱۵ هزار و ۵۰ تومانی روز قبل تا ۳۰۰ تومان گران‌تر خریداری می‌شود.


افق متال
کانال تلگرام لایودیتا

سایر خبرها

#