بر اساس دادههای منتشر شده دولت، تولید صنعتی چین در ماه نوامبر برای دومین ماه متوالی افزایش یافت و از خوشبینی سیاستگذاران مبنی بر اینکه اقدامات محرک جدید دومین اقتصاد بزرگ جهان را به مسیر خود بازگرداند، حمایت کرد.
شاخص رسمی مدیران خرید در نوامبر به ۵۰.۳ واحد در مقایسه با ۵۰.۱ در اکتبر افزایش یافت که از سطح ۵۰ که رشد را از انقباض جدا میکند فراتر رفت.
ماههاست که به دلیل کاهش قیمتها و سفارشهای تولیدکننده، جو تیرهای بر بخش تولید چین حاکم است، اما قرائت مثبت شاخص مدیران خرید برای دو ماه متوالی نشان میدهد که اعلامیههای محرک برای بهبود اعتماد در این بخش کار میکنند.
باد مخالف جدید ناشی از تعرفههای اضافی ایالات متحده ممکن است بخش تولید چین را در سال آینده تهدید کند.
صادرات چین در اکتبر گذشته بیش از حد انتظار افزایش یافت که تحلیلگران دلیل آن را افزایش محمولهها از کارخانهها به بازارهای بزرگ در انتظار اعمال تعرفههای بیشتر از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا میدانند.
طی دوره اخیر، پکن برخی از جسورانهترین گامهای سالهای اخیر را با هدف تحریک رشد اقتصادی که به طور کامل از پیامدهای همهگیری کرونا بهبود نیافته، انجام داده است.
از اواخر سپتامبر گذشته، چین از اقداماتی با هدف ارتقای رشد اقتصادی، از جمله: کاهش نرخ بهره و لغو محدودیتهای ساخت و ساز خانه، رونمایی کرده است.
اما کارشناسان خاطرنشان کردند که پکن به دلیل ترس از جنگ تجاری احتمالی با ایالات متحده پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه آینده، نیاز به اقدامات محرک مالی مستقیم با هدف افزایش هزینههای داخلی و احیای کامل اقتصاد دارد.
چین به دنبال دستیابی به رشد اقتصادی تقریباً ۵ درصدی در سال جاری است، اما ناظران در این مورد تردید دارند.
اکتبر گذشته، صندوق بینالمللی پول پیشبینی رشد اقتصاد چین را به ۴.۸ درصد در سال ۲۰۲۴ و ۴.۵ درصد در سال ۲۰۲۶ تغییر داد.