تکنیک ایران در دور زدن تحریم با نفتکش‌های کوچک

سه شنبه ، ۱۴ اسفند ۱۴۰۳-۲۱:۳۸

داده‌های شرکت ردیابی کشتی کپلر نشان می‌دهد که در ماه فوریه، هشت فروند نفتکش از نوع افراماکس و سوئزماکس نفت ایران را از ابرنفتکش‌ها دریافت کرده و عمدتاً به مقصد چین حرکت کرده‌اند. بلومبرگ مدعی است که این رقم در مقایسه با دو نفتکش در ماه‌های دسامبر و ژانویه، افزایش چشمگیری داشته است.

بلومبرگ به نقل از برخی تحلیلگران دریایی ادعا می‌کند که ایران از این راهبرد برای تخلیه محموله‌های خود در بنادر کم‌عمق چین، ازجمله بندر دونگ‌یینگ، استفاده می‌کند.

به گفته این گزارش، این بندر در سال‌های اخیر به یکی از مقاصد اصلی محموله‌های نفتی ایران و روسیه تبدیل شده است. این در حالی است که برخی پایانه‌های بزرگ چین، به دلیل نگرانی از تحریم‌های ثانویه آمریکا، از پذیرش نفت ایران خودداری می‌کنند.

این رسانه می‌نویسد که پیش از این، صادرات نفت ایران عمدتاً از جزیره خارک و با استفاده از ابرنفتکش‌های VLCC به‌صورت مستقیم به چین انجام می‌شد، اما در شرایط فعلی، ایران مسیر این محموله‌ها را تغییر داده است. اکنون بخش عمده‌ای از این محموله‌ها از طریق عملیات کشتی به کشتی (STS) در آب‌های مالزی و فجیره منتقل می‌شوند تا منشأ واقعی آنها پنهان بماند.

در این گزارش آمده است که در ماه فوریه، ابرنفتکش Lan Jing طی سه عملیات کشتی به کشتی در آب‌های مالزی، نفت خود را به نفتکش‌های افراماکس Reston، Brava Lake و Shun Tai منتقل کرد که مقصد آنها به ترتیب بنادر هوانگ‌دائو، دونگ‌یینگ و ژوشان بوده است. همچنین، بلومبرگ مدعی شده است که ابرنفتکش Derya محموله خود را به سوئزماکس Aventus I و افراماکس Viola انتقال داده که مقصد آنها دونگ‌جیاکو و دونگ‌یینگ اعلام شده است.

این گزارش در حالی منتشر شده است که دولت آمریکا در ماه‌های اخیر ده‌ها نفتکش را تحریم کرده و فشارهای خود را بر صنعت نفت ایران افزایش داده است. البته ایران با تغییر راهبردهای صادراتی و افزایش استفاده از نفتکش‌های کوچک‌تر، همچنان به ارسال نفت خود به چین ادامه می‌دهد.


کانال تلگرام لایودیتا

سایر خبرها

#