چین واردات ال‌ان‌جی از آمریکا را «کاملاً» متوقف کرد

شنبه ، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴-۱۹:۵۲

فایننشال تایمز روز جمعه به نقل از داده‌های حمل‌ونقل دریایی اعلام کرد که چین بیش از 10 هفته است که واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) از آمریکا را «به‌طور کامل» متوقف کرده و به این ترتیب، جنگ تجاری با آمریکا را به حوزه همکاری‌های انرژی کشانده است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکاییی، در بحبوحه تشدید تنش‌های تجاری، چین تعرفه‌هایی تا سقف 99 درصد بر هیدروکربن‌های آمریکایی اعمال کرده که عملاً این محصولات را از بازار چین خارج کرده است.

این رویارویی با چین در چارچوب کارزار گسترده‌تر آمریکا علیه شماری از کشورها قرار دارد. در حالی که برای بیشتر تعرفه‌ها توقف 90 روزه در نظر گرفته شده، چین از این تعلیق مستثنی شده و اکنون با تعرفه‌هایی تا 145 درصد مواجه است.

در پاسخ، پکن نیز تعرفه‌هایی تا 125 درصد برای واردات کالاهای آمریکایی وضع کرده و صادرات برخی مواد معدنی پیشرفته کلیدی را محدود کرده است.

فایننشال تایمز به نقل از تاجران حوزه انرژی در چین، اعلام کرد که از ماه فوریه، زمانی که یک نفتکش حامل 69 هزار تُن گاز مایع از بندر کورپس کریستی ایالت تگزاس وارد استان فوجیان چین شد، دیگر هیچ محموله‌ای از گاز طبیعی مایع آمریکا وارد چین نشده که این موضوع نشان‌دهنده فروپاشی شدید تجارت انرژی میان دو کشور است.

دومین نفتکش نیز که قرار بود قبل از اعمال تعرفه 15 درصدی در 10 فوریه به چین برسد، به دلیل تأخیر، مسیر خود را به سمت بنگلادش تغییر داد.

این تعرفه از آن زمان به 49 درصد افزایش یافته و گاز آمریکایی را برای خریداران چینی بسیار گران کرده است.

این روزنامه به نقل از آنه-سوفی کوربو، متخصص صنعت گاز در مرکز سیاست جهانی انرژی دانشگاه کلمبیا نوشت: این موضوع پیامدهای بلندمدتی خواهد داشت. من فکر نمی‌کنم واردکنندگان چینی دیگر هیچ قرارداد جدیدی برای خرید ال‌ان‌جی از آمریکا امضا کنند.

بر اساس داده‌های شرکت اطلاعات انرژی کپلر، شرکت‌های چینی مانند پتروچاینا و ساینوپک 13 قرارداد بلندمدت برای خرید گاز مایع از پایانه‌های آمریکایی امضا کرده‌اند که برخی از آن‌ها تا سال 2049 ادامه دارند.

این قراردادها برای آغاز پروژه‌های بزرگ صادرات گاز آمریکا حیاتی بوده‌اند، اما اکنون گفته می‌شود به دلیل تورم و هزینه‌های ناشی از تعرفه‌ها، شرکت‌های توسعه‌دهنده آمریکایی در حوزه گاز طبیعی مایع به‌دنبال بازنگری در شرایط قراردادها هستند.

به گزارش این رسانه، پکن همچنین خرید نفت خام آمریکا را در جریان جنگ تعرفه‌ای تا 90 درصد کاهش داده است.

این بن‌بست با آمریکا می‌تواند باعث تقویت بیش از پیش روابط انرژی چین با روسیه شود و در عین حال، آینده پروژه‌های عظیم توسعه پایانه‌های صادرات گاز در آمریکا و مکزیک را در ابهام قرار دهد.

پیش از این در هفته جاری میلادی، سفیر چین در روسیه اعلام کرد که پکن قصد دارد واردات گاز طبیعی مایع از روسیه را افزایش دهد.

ژانگ هانهویی به خبرنگاران گفت: من کاملاً مطمئنم که خریداران زیادی وجود دارند. خریداران زیادی از سفارت می‌خواهند که به برقراری ارتباط با تأمین‌کنندگان روس کمک کند. فکر می‌کنم قطعاً واردات بیشتری انجام خواهد شد.

وی افزود که دو کشور درباره پروژه پیشنهادی خط لوله «قدرت سیبری 2» از روسیه به چین نیز گفت‌وگو کرده‌اند، اما هنوز مسیر آن نهایی نشده است.

روسیه اکنون پس از استرالیا و قطر، سومین صادرکننده بزرگ گاز طبیعی مایع به چین محسوب می‌شود. سال گذشته، چین بزرگ‌ترین واردکننده ال‌ان‌جی روسیه در آسیا بود و 7 میلیون تُن از این کشور وارد کرد.

انتهای پیام/


کانال تلگرام لایودیتا

سایر خبرها

#